20170517_131604.jpg20170517_131126.jpgVIIMEINENKIN  luminokare terassin lattialta hiutui tämän päivän aikana niin pieneksi, että kouraan olisi mahtunut. Antakoon ensi  yöksi luvattu vesisade sille tilaisuuden kadota kokonaan pois. Terassikauteni voi alkaa! Oikeastaan se alkoi jo tiistaina, kun tuuli  kääntyi lounaaseen ja ostin ensimmäiset orvokit harmaaseen kukkalaatikkooni  Yltiöoptimistia tällaisena keväänä ostaa ulkokukkia, mutta niin vain tapahtui. Tummansiniset orvokit kukkamyymälässä kutsuivat ostamaan ja niiden seuraksi valkoisia pikkuorvokkeja. Siinäpä kukat  100-vuotiaan Suomen kunniaksi -  ja myös muistokukat Mauno Koivistolle.!  Ja minulle orvokin tummaa sineä, jota talvikauden olen janonnut.

EILEN oli kevään lämpimin päivä. Puhdistimme vaatimattoman perennapenkkini  Edellisen kevään kuivuneiden jäännösten alta paljastui terhakkaa vihreää,mikä tietää kukkivaista alkukesää  YLLÄTYKSENÄ  kukkaan juuri puhjenneiden keltaisten  krookusten ryhmä.  Istutimme siihen kukkineet sipulit viime kesänä, kun ei muutakaan paikkaa keksitty, en osannut odottaa niille uutta elämää. Keväthurmion aika on tullut. Tämä nostattaa minulle elämän täydellisyyden tuntoja!   On kai niin, että vain toinen puutarhanhoitaja voi tietää miltä tuntuu siemailla keväistä ilmaa ja tuntea joka solullaan miten luonto valmistautuu kasvamisen ihmeeseen. On lähtenyt jo liikkeelle, kaikkialta puskee esiin vihreää, tähän aikaan vain hennosti vielä. Tuomi ensimmäisenä aloittaa puiden vihertymisen, sitten koivut, joita tässä minun ympäristössäni on runraasti  Pidän siitä, että  kevät edistyy verkkaisesti, nopeasti lehahtava lämpöaalto vie herkimmän  ajan  ohi nin ettei sitä ennätä kunnolla edes huomata. Pihassani on muuten paljon VILLIVIHANNEKSIA, joita nykyisin suositellaan käytettäväksii ruokiin ja rohdoiksi erilaisiin vaivoihin  Aion kiinnittää niihin entistä enemmän huomiota ja ehkä kokeilla käyttöäkin..

Tänään kuulin lähikoivikossani taivaanvuohen erikoista mäkätystä kera muiden visertäjiien. Kaikkea on tarjolla, kun vain pitää silmät ja korvat ja vielä hajuaistinkin auki