20160913_152348.jpg17.1.2017  
Suunnittelen uudenlaista jatkoa elämänikäiselle kirjoittamiselle. Olen  viikko sitten täyttänyt 76 vuotta ja potenut varsinkin viime ajat jonkinlaista kuulluksi tulemisen tarvetta. Olen eläessäni kirjoittanut suunnattoman määrän kirjeitä, pitänyt ajoittain päiväkirjaa ja kirjoittanut yhden kirjan - Kukkia lumessa 2015 Kirjokansi. On kuin olisin lähdössä uuteen seikkailuun sillä  vuoropuhelua lähden hakemaan. Uskon tapaavani sinut, jolla on samantapaisia mielenkiinnon kohteita  ja elämänkokemuksia kuin itselläni - ja myös erilaisia ehkä.

Elämänpiirini on kaukaa katsoen hyvinkin suppea. Kuulun kansalaisryhmään, jonka yhteiskunnallinen status on näkymätön. Milloin mainitaan, tarkoittaa se marginaliryhmien hännänhuippua - vanha, yksin asuva vammainen nainen, pyörätuolissa, niputetaan yleensä tuottamattomaan massaan, jonka huoltamisesta toivotaan päästävän mahdollisimman  vähällä. - Edellinen kuulosti todella rumalta. Minua kiinnostaa se mitä Elämä on ja voi olla silloin kun olosuhteet ovat näinkin minimalistiset kuin itselläni. En matkustele, varallisuutta minulla on niukasti mutta kuitenkin tarpeeksi, en jaksa istua kokonaista päivää, harrastuksia on pitänyt vähentää, näköäkin hämärtää. Siis mitä voi nyhjäistä tyhjästä! Siitäpä on blogi luotava.

Kirjoituspöytäni takana on ikkuna, josta näen ensin lumen peittämän terassini, takanaan koivupuistikko. Koivujen takana on joki, jota talven aikana ei voi erottaa muusta maisemasta. Joen takana on kotikaupunkini Lieksan keskusta, jonne kesäisin voin kulkea sähköpyörätuolillani, mutta talvisin enimmäkseen vain Lieksan omalla yleisellä kulkuvälineellä Kimppakyydillä.

Terassini on lähin uloke  rivitaloasunnostani ulkomaailmaan. Se vastaa minulle kesämökkiä , puutarhaa, ulkona oleskelun ja ajattelun paikkaa. Siella on puisia kukkalaatikoita, joiden päällä on nyt puolen metrin lumikerros, mutta toivon saavani ne kesällä taas kukkimaan. Kasvit ovat elämäniloni ylläpitäjiä. Kukkapitoisia kuulumisia on tulossa blogiinkin sitten kun...Myös luontoasioita laajemminkin, sekä mietteitä kulttuurin aloilta, uskonnonkin ja tietysti sukellusta ihmisyhteisöjen moninaisuuteen - erityisalana vammaisuus