20190420_124938.jpg

 

KUN poikani olivat pieniä,tein meille  applikaatiomenetelmällä pääsiäistaulun, joka otettiin esille vain pääsiäisenä. Siinä on vanhan pääsiäispostikortin näköä ja samat aiheet taitavat näkyä tämän ajan korteissakin, vaikka niitä ei taideta paljon lähetelläkään. Itse en lähettänyt yhtään, mutta sain kyllä yhden, postilaatikkoon pudoyettuna. En muista ajattelinko taulua tehdesäni aiheen kristillisiä symbooleja, mutta ottaessani sen nyt esille huomasin, että siinähän ne ovat. haudasta munan kuoren alta nousee uusi elämä. Ja luomakuntakin kuolleen näköisestä maasta nostattaa uutta eämää. Liekö pupujen rooli se pelkäävien opetuslasten rooli kiirastorstain yössä. Kuin olisivat pääsiäiskuvat kristillisen sanoman piiloviestintää sukupolvesta toiseen, niinkuin ovat olleet joulukortitkin.

TÄSTÄ tuli hiljaisempi pääsiäisenseutu kuin olin ajatellut. Tarkoitus oli käydä ainakin kiirastorstain iltakirjossa, mutta totesin, että iltamenot ovat ainakin tällä erää jätettävä -en yksinkertausesti jaksa laittautua matkaan ja sitten vielä istua kirkossa pitkä tovi.. Perhe kävi kyllä, osittain itselaitetulla aterialla, luonani eilen , pitkäperjantaina, mikä oli tervetullutta ohjelmaa pyhiini. En aio potea yksinäisyyttä, vaikka edessä on vielä kaksi pyhäpäivää. Tiet ovat vapaat ja voin liikkua lähiympäristössä mielin määrin. Jos vaikka löytyisi jo pikkuaurinkoja,leskenlehtiä. Tiedän paikan, mihin ne tässä maisemassa ensiksi ilmaantuvat.

PÄÄSIÄISENSEUTU  on jossain olemiseni pohjalla ollut vaikuttamassa aina sieltä alakoulun uskontotunneilta ast. Pääsiäisen aka muuttaa suomalaiasta yhteiskuntaa kristillisemmäksi aikakin siinä, että radio-ja televisio-ohjelmissa  on   näinä päivinä ollut runsaastikin mielenkiintoista sisältöä, osa varmaan uusintojakin. Hiljaisuudenystävien puheenjohtajan aamuhartaudet radiossa,  arkkipiispa Tapani Luoman, emerituspiispa Irja Askolan ja metropoliitta Ambrosiuksen haastattelut  ja myös mielenkiintoiset ohjelmat Raamatun syntyvaiheista  sekä siitä mitä tiedetään historiallisesta Jeesuksesta. Tämän illan  Maarit Tastulan haastattelu, jossa "linnankundista"tuli uskoontulon jälkeen heikkojen ihmisten auttaja, auttoi taas uskomaan, että usko elää ja vaikuttaa nykymaailmassakin. Mahtavaa oli kuulla tämä kovan kundin tarina. PItää kiittää YLEÄ, ettei sentään ole riisunut ohjelmistostaan tällaista arvokasta antia. Riitänee jotain katsottavaa vielä huomiselle ja ylihuomisellekin. Jotenkin on ollut lohdullista tajuta taas näiden ohjelmienkin kautta etten ole ainoa, jolla edelleen olisi kysyttävää näistä kristinuskon perusasioista. Miksi juuri kristinusko ja sen luterilainen haara, kun maailmassa on niin monenmonta muutakin uskonkäsitystä valittavana? No, siksi, että satun elämään maassa, jossa se on vallitseva uskonto. Se tuntuu minusta oikealta, mutta niin tuntuu oman maan ja paikkakunnan usko muistakin maailman ihmisistä. Jos ei tunnu, niin lähdetään hakemaan jotain muuta tai otetaan yhdestä yhtä ja toisesta toista, niinkuin nykyisin taidetaan usein tehdä. Näitä mietin ja ihmettelen.

Hyvää pääsiäisen aikaa teille kaikille, jotka Helvin Terassia olette lukeneet!